Review: Saal Digital Fotoboek

Enkele weken geleden kwam ik een Facebook advertentie tegen van Saal Digital. Het bedrijf was op zoek naar fotografen die een fotoboek wilden ontwerpen en bestellen in ruil voor een review. Dat leek mij een leuk idee, want ik was op zoek naar een leverancier voor mijn fotoboeken. Ik stuurde een bericht omdat ik mee wilde doen aan de fotoboek test. Na de aanmelding kreeg ik een reactie terug met een kortingscode om een album te bestellen. Over de software kan ik alleen zeggen dat het wel gebruiksvriendelijk is, geen moeilijke opties en alles wat je kan doen is makkelijk te vinden.

fotoboek-saal-digital-1

Ik heb gekozen voor een 28×28 cm vierkant fotoboek met een matte, ongewatteerde cover met zijn “standaard” barcode om te kunnen zien hoe het eruit ziet.

fotoboek-saal-digital-2
fotoboek-saal-digital-8
fotoboek-saal-digital-9

Het fotoboek heb ik gevuld met newborn foto’s die ik heb gemaakt. In het algemeen zijn het best lastige foto’s omdat ze veel details hebben en de huidskleur moet echt zijn.

fotoboek-saal-digital-3
fotoboek-saal-digital-4

Op mijn gekalibreerde scherm zie ik de foto’s na de bewerking naar mijn smaak, echter het is soms moeilijk voor mij om een fotolab te vinden die de kleuren van de originele foto op papier goed laat zien. Toen ik het boek binnenkreeg was ik erg nieuwsgierig naar het resultaat en over het algemeen is de kleur kwaliteit erg goed en ik ben blij hoe mijn foto’s eruit zien in het fotoboek. Het ontvangen pakket per post was niet speciaal maar voldoende om het fotoboek te beschermen.

fotoboek-saal-digital-5

De kwaliteit van de matte kaft is prima en zeer aangenaam om aan te raken, ik denk dat mijn keuze om de matte kaft te bestellen succesvol was.

fotoboek-saal-digital-6
fotoboek-saal-digital-7
fotoboek-saal-digital-10
fotoboek-saal-digital-11

Ik wilde graag vooraf weten hoe dun de pagina’s van het normale fotoboek waren en ik was een beetje verbaasd hoe dun het was, de pagina’s zijn naar mijn idee echt te dun voor een fotoboek. Ander minder punt is dat de eerste foto tegen de kaft aan gedrukt is, ik vind dat persoonlijk niet mooi. Ik ben gewend dat de eerste 2 pagina´s van mij fotoboeken blank zijn dus voor een volgende keer zou ik de eerste 2 pagina’s blank laten.

fotoboek-saal-digital-12

Conclusie: In het algemeen ben ik blij met het fotoboek. De kwaliteit voor de normale consument is meer dan voldoende, maar voor professioneel gebruik raad ik het af.  De volgende keer zal ik zeker voor een Fotoboek XT (extra thick) kiezen, met 2 blanke pagina’s in het begin en aan het einde. Ik wil Saal Digital bedanken dat ik de mogelijkheid heb gekregen om zijn fotoboek te kunnen testen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.