Veelgestelde vragen

Algemeen

Wat voor een soort fotoshoots maak je?

Ik ben een fotograaf gespecialiseerd in newborn, zwangerschap-, kinder- en familiefotografie. Ik geniet enorm van mijn werk en tot nu toe houden mijn klanten van de ervaring om samen met mij te werken.

Fotografeert je alleen kinderen en gezinnen?

Nee, alhoewel familiefotografie wél mijn specialiteit is, heb ik op bepaalde momenten ook fotoshoots gemaakt van speciale gelegenheden, of voor een bedrijfscatalogus. Te denken valt aan webshop fotografie/productfotografie. Mocht je geïnteresseerd zijn in dit type werk, aarzel dan niet om met mij contact op te nemen.

Krijg ik na de sessie alle afbeeldingen?

Nee, wél zal ik je de beste foto’s van je sessie aanbieden. Het eerste wat ik doe na het verzamelen van de foto’s voor mijn werkstroom is het verwijderen van beelden met bijvoorbeeld testfoto’s, gesloten ogen, onscherpe of slecht verlichte beelden etc. Vanaf dat moment begint voor mij het bewerkingsproces.

Hoeveel afbeeldingen worden er geleverd?

Over het algemeen maak ik de eerste selectie en daarvan kun je er 15-25 kiezen, dit hangt af van wat we voor de fotoshoot hebben afgesproken. Wil je meer dan de vooraf aantal afgesproken aantal foto’s, dan is dat mogelijk uiteraard wel tegen betaling.

Fotografeer je in raw of jpeg?

Ik werk alléén in RAW. Maar de klant echter krijgt de digitale bestanden alleen en exclusief in JPEG-formaat, dus het eindproduct na het bewerken.

Waar is je studio?

Over het algemeen werk ik in mijn studio in Arnhem of op buitenlocaties. In enkele gevallen fotografeer ik bij de mensen thuis.

Verplaats je ook naar een andere stad of land voor een sessie?

Op dit moment werk ik het grootste deel van de tijd in Arnhem en omgeving. Ik heb een kindje van 2 en thuis zijn met haar is erg belangrijk voor mij. Als mijn gezinssituatie het toelaat op de gewenste datum kan ik ook naar je toe reizen. Neem dan tijdig contact met mij op om te overleggen.

Moet ik een contract tekenen?

Ja, maar je hoeft niet bevreesd te zijn. Het contract is noodzakelijk zodat we beide beschermd zijn. Het contract is bijvoorbeeld nodig om jouw toestemming te geven om mijn foto’s te kunnen afdrukken of eventueel te kunnen publiceren op een sociaal netwerk, zoals Facebook. Ik vraag aan elke klant deze te ondertekenen.

Als ik ervoor kies om de gemaakte foto’s van je af te nemen, krijg ik dan ook de auteursrechten?

Nee, dat is niet mogelijk, de auteursrechten blijven altijd van de auteur zelf. Wat je krijgt, is de toestemming om de foto’s te kunnen gebruiken voor persoonlijke doeleinden.

 

Hoe lang worden de beelden bewaard?

De beelden worden normaal gesproken via een online fotogalerij geleverd en blijven online voor minstens een periode van één jaar. In het geval dat de klant om de beelden vraagt om deze op CD of USB te krijgen zal ik ten minste 90 dagen na leveren ze in mijn bezit houden. In het geval, als je nog van plan bent om de beelden alsnog af te drukken of een album te bestellen, laat het me dan weten voor het einde van deze periode. Het verdient aanbeveling om na ontvangst van de beelden een back-up te maken. In het geval als je CD of USB beschadigd is en je hebt je beelden verloren, zal het leveren van een tweede exemplaar een meerprijs van €50 worden.

Newborn fotosessies

Hoe lang van tevoren moet ik de pasgeboren sessie boeken?

De meeste ouders nemen contact met me op na de 20e week van de zwangerschap, om de details tijdig te kunnen bespreken en het contract te ondertekenen. Ik zal rond de uitgerekende datum beschikbaar zijn zowel vóór als ná die datum. Na de bevalling, bent je zelf verantwoordelijk om contact met mij op te nemen binnen de eerste 72 uur van de geboortedatum om een afspraak te kunnen maken binnen de eerste 14 dagen van het leven van je kindje.

Hoe lang duurt een pasgeborene sessie?

De sessie duurt ongeveer 3-4 uur, want we nemen de nodige tijd dat de moeder de baby kan voeden, knuffelen en laten slapen. Het is niet de bedoeling dat de baby zich aan mijn ritme aanpast, maar ik in het ritme van je kleintje. Daarom is er geen haast tijdens de sessie.

Hoelang duurt het dat de beelden geleverd worden?

Ik weet hoe spannend het is om de eerste beelden te mogen zien. Maar houdt er rekening mee, dat na elke sessie het is nodig, de foto’s te sorteren en bewerken voor ik je de foto’s kan laten zien. Normaal voor pasgeborenen en familiesessies is de levertijd ongeveer 2 tot 4 weken.

Heb je een assistent tijdens de pasgeborene sessies?

Meestal werk ik niet met een assistent, in de meeste gevallen helpen de vader en/of moeder me graag een handje.

Kan ik mijn fotosessie in een weekend laten plaatsvinden?

Natuurlijk! De beste dag voor de sessie is afhankelijk van de dag van de bevalling of dat u vrij bent met de kinderen bijvoorbeeld, dus als het nodig is in het weekend is dat geen probleem. Natuurlijk ook afhankelijk van mij agenda!

Volg me op de sociale netwerken!